Fietstochten

Een fietstocht duurt meestal 2 tot 3 uur. De groep zorgt voor eigen fietsen. Alle info over fietsverhuur vind je hier. De prijs voor een fietstocht is € 80 (voor 2u) of € 100 (voor 3u). Maximum 20 fietsers per gids.

Terug naar het overzicht van het aanbod

Fietstocht Haven Gent

Fietstocht Haven Gent

De Haven van Gent, meer dan dertig kilometer lang, is de derde grootste van het land, na Antwerpen en Zeebrugge. De fiets is dan ook het meest ideale vervoersmiddel om de Port Of Ghent echt te leren kennen. Lees meer

Fietstocht ‘Stadsvernieuwing: vroeger en nu’

Fietstocht ‘Stadsvernieuwing: vroeger en nu’

Onze gids neemt u per fiets mee langs gerealiseerde of nog te realiseren projecten in en rond het Gentse, zoals project Sint-Pieters, The Loop (Flanders expo), Oude Dokken, Bruggen naar Rabot, De Krook, KOBRA, en nog veel meer! Lees meer

Fietstocht Gent Waterstad

Fietstocht Gent Waterstad

Gent is een waterstad die al van in de vroege middeleeuwen tot op vandaag een uitweg naar de zee nodig had voor de economische ontwikkeling, kanalen gegraven heeft voor de verdediging en deze later weer gedempt heeft als ze niet meer nodig waren.
Lees meer

Art Nouveau en Eclecticisme

Art Nouveau en Eclecticisme

Architecturale parels van het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Tijdens een beperkte periode (ca. 1890-1914) verspreidde zich een bijzonder nieuwe kunst die los wou komen van de stijlen die de 19de eeuw beheersten.
Lees meer

Achter slot en grendel

Achter slot en grendel

Langs alle plaatsen van veilige bewaring van vroeger en van nu.

Gevangenisstraf is een recente straf. Tot ruim in de 17de eeuw vond men lijfstraffen, verbanning of de doodstraf veel efficiënter.
Lees meer

Langs de Gentse Kanaalzone

Langs de Gentse Kanaalzone

Langs kastelen, molens, fabrieken en een beluik voor het sjiek volk. Niet ver van (het Vlaamse) ‘Lourdes’, op het dorsplein van Oostakker, geven we rendez-vous voor een fietstocht langs de Gentse Kanaalzone.
Lees meer

Gent per fiets

Gent per fiets

Door het centrum en een beetje daarbuiten. De fiets is het uitgelezen vervoermiddel om Gent te ontdekken. We rijden langs grote monumenten en verborgen parels.
Lees meer

webdesign: markoniest