Lichtfestival

In het putje van de winter wordt Gent een paar dagen omgetoverd tot een sprookjesstad, tijdens het Lichtfestival. Kies voor Gandante om je mee te voeren en onder te dompelen in de feeërieke sfeer van tientallen lichtinstallaties.

Waar vind je een unieke variatie aan 1000 jaar bouwstijlen gecombineerd met hedendaagse lichtkunst? Juist, in Gent. De volgende editie van het Lichtfestival, van 31 januari tot 4 februari 2018, zet dit naar tweejaarlijkse traditie nog eens extra in het licht. Wat is er anders dan de voorbije jaren? Wel eerst en vooral is er een extra dag bijgekomen, waardoor de bezoekersinstroom iets meer gespreid wordt. Daarnaast zal er ook meer gefocust worden worden op het Gentse industriële erfgoed, een troef die tot nog toe onderbelicht bleef. Het parcours, dat wederom begint aan het Sint-Pietersplein, zal daarom leiden naar het Zondernaampark en het MIAT, plekken waarvan de geschiedenis een bezoek meer dan rechtvaardigt.

Onze gids neemt je mee langs de verschillende lichtinstallaties en licht onderweg de kunstwerken en de kunstenaars toe. Ook de geschiedenis van licht in de stad komt aan bod. Want de vraag om de stad te verlichten is uiteraard niet nieuw, dat blijkt uit het feit dat men al vanaf de middeleeuwen zoekt naar praktische en mooie oplossingen tegen donkere straten en pleinen. Oude en nieuwe ingrepen worden door de beslagen gidsen van Gandante in de spotlight geplaatst tijdens een wandeling door het Lichtfestival. Het moge duidelijk zijn: uw bezoek aan het Lichtfestival zal zoveel beter zijn met een gids van Gandante!

Wij bieden u twee formules aan voor groepen:

– Een wandeling die twee uur duurt, in het centrum en regio Miat. Deze rondleiding start op de Vrijdagmarkt voor de ingang van het Toreken (Poëziecentrum). De kostprijs voor twee uren is €85 voor maximum 20 personen per gids.

– Een wandeling die drie uur duurt en de hoogtepunten van het hele parcours in de verf zet. Deze rondleiding start op de Vrijdagmarkt voor de ingang van het Toreken (Poëziecentrum). De kostprijs voor drie uren is €105 voor maximum 20 personen per gids.

Terug naar overzicht   –   Reserveer