Klokken, toeters en bellen: toffe belevingworkshops voor de allerkleinsten in het Gentse belfort!

08/04/2017
10:30to11:30
12:30to13:30
14:30to15:30
16:30to17:30

Op 8 april, midden in de paasvakantie, zwaaien de deuren van het belfort wagenwijd open voor alle kinderen tussen 4 en 10 jaar. Zij zullen er alles leren over de wondere werking van klokken en, als het even meezit, ook enkele paaseieren kunnen vinden.

Robert, het kleinste klokje van de toren heeft zich overslapen. Net nu hij samen met de andere klokken mee zou vliegen naar Rome, om er paaseieren voor de Gentse kindjes te halen. Wat nu? Zullen de Gentse kindjes voor de eerste keer ooit nergens ook maar één eitje kunnen vinden, hoe hard ze ook zoeken? Het schattige klokje Robert rekent op de hulp van de slimste en meest muzikale kinderen om die grote ramp te voorkomen!

Om Robert toch naar Rome te krijgen, moeten de kindjes in het Klokkenmuseum verschillende opdrachten oplossen. Tijdens deze opdrachten zullen ze spelenderwijs leren hoe klokjes werken, welke tonen klokjes produceren, hoe ze in het juiste ritme moeten blijven en hoe ze zelf een liedje kunnen dirigeren. Interactief én informatief dus! Als ze alle opdrachten tot een goed einde weten te brengen, kunnen ze Robert uitzwaaien op zijn verre tocht en zelf al op zoek gaan naar een paar overheerlijke chocoladen eitjes.

Op zaterdag 8 april worden vier workshops gepland, om 10:30, 12:30, 14:30 en om 16:30, en een workshop duurt ongeveer 1 uur. In de Lakenhalle zal ook een knutselhoek voorzien worden waar kinderen zelfstandig aan de slag kunnen en/of wachten om aan te sluiten voor de workshop. De kostprijs voor deze paasactiviteit bedraagt €5 per kind. Vooraf inschrijven via info@gandante.be is handig, maar niet verplicht. Indien u vooraf inschrijft, zeker het tijdstip vermelden van de workshop.