Het Spook van de Krook

30/09/2017
10:00to12:00
28/10/2017
14:00to16:00

De geest van een schipper spookt door de Krook en zet er de boel op stelten. Hij zet alles in het werk om chaos te scheppen en bezoekers beet te nemen. Tijdens deze speurtocht ga je samen met je vriendjes en vriendinnetjes op zoek naar het spook en kom je tegelijkertijd alles te weten over de Krook.

Het spookt in de Krook. De dwalende geest van een schipper zorgt ervoor dat allerlei zaken in de bibliotheek verdwijnen of van plaats veranderen. Aan jullie om ze terug te vinden! Tijdens deze zoektocht wordt jouw gezelschap opgedeeld in twee teams. Beide teams volgen elk een apart traject, waarin de verloren voorwerpen aan elkaar gelinkt zijn als een ketting.

De verloren voorwerpen moeten door de teams terug geplaatst worden op hun juiste plek, met behulp van een plattegrond en tips van de gids. Telkens wanneer ze een voorwerp op de juiste plaats zetten, ontdekken ze een nieuw verloren voorwerp. Op die manier dringen ze steeds dieper door tot de Krook en komen ze ook alles te weten over de werking van de bibliotheek en het gebouw op zich.

De teams mogen alle beschikbare zoekmiddelen gebruiken (gezond verstand, smartphone, catalogus en zelfs baliebediendes). Het team dat als eerste alle verloren voorwerpen terug op zijn plaats heeft gezet én het spook heeft ontmaskerd, heeft gewonnen.

Inschrijven voor deze interactieve zoektocht kan via info@gandante.be. De prijs bedraagt €10 per kind, en per gezin kunnen twee begeleiders gratis mee.