De Sint-Baafskathedraal tot op het bot

De gotische Sint-Baafskathedraal, pontificaal in het centrum van Gent, is sowieso altijd een bezoek waard. Maar nu valt er ook het skelet van Leo, een gigantische vinvis, te bewonderen!

Met zijn 22 altaren, romaanse crypte, een topwerk van Rubens, een overweldigende rococospreekstoel, praalgraven, en uiteraard het wereldberoemde ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ is de kathedraal een niet te missen halte tijdens je bezoek aan Gent. Nu is een bezoek echter meer dan ooit gerechtvaardigd!

Want in de kathedraal is momenteel het skelet te zien van Leo, een baleinwalvis van maar liefst 12 meter lang. De walvis kwam twee jaar terug Gent binnengevaren op de romp van een vrachtschip, waarna onderzoekers van de Gentse Universiteit zijn skelet opkuisten en terug reconstrueerden. Die indrukwekkende tour de force wordt nu, in het kader van het tweehonderdjarig bestaan van de Gentse universiteit, zes maanden in de kathedraal tentoongesteld. Een biologisch skelet in een gotisch skelet, we zouden het zelf niet kunnen verzinnen!

Onze ervaren gids leidt u rond in dit Gentse monument en geeft u heel wat achtergrond over nieuwe Gentenaar Leo. Indien gewenst kan deze wandeling ook op maat van kinderen gegeven worden. Deze wandeling kwam tot stand in samenwerking met de UGent, bekijk hier hun aanbod voor hun tweehonderdjarig bestaan!

Terug naar overzicht  –  Reserveer